TeamNL Experts – onderdeel van NOC*NSF – zet wetenschappelijk gefundeerde expertise in ten behoeve van de topsportprestaties van TeamNL. Vanuit verschillende expertisegebieden vragen we ons continu af hoe sporters, coaches en hun staf nóg beter kunnen presteren. Daarbij kijken we graag verderdan onze eigen middelen en mogelijkheden. De TeamNL Demonstratiedag is bedoeld voor fabrikanten en leveranciers om hun innovatieve producten en diensten te demonstreren aan een vertegenwoordiging van NOC*NSF.

Naar welke producten en diensten zijn we op zoek?
We zijn geïnteresseerd in uitontwikkelde innovaties. Kortom: we zoeken naar producten en diensten die klaar zijn om ingezet te worden in topsportprogramma’s.
Met nadruk gaat het om prestatie-ondersteunende ontwikkelingen, we zijn dus niet op zoek naar bijvoorbeeld een mooie app die sportparticipatie bevordert. Daarnaast levert de innovatie een bijdrage aan de prestaties van TeamNL tijdens de Olympische en Paralympische Spelen van Tokyo 2020 en/of Beijing 2022. Bovendien is directe toepasbaarheid in het veld cruciaal. Tot slot sluit de innovatie bij voorkeur aan bij één of meer van de volgende expertisegebieden: strength & conditioning, technologie, prestatiegedrag en/of thermofysiologie.

Aanvullende criteria voor producten of diensten met een link met prestatiegedrag en/of thermofysiologie zijn:
– Prestatiegedrag: het product of de dienst moet bijdragen tot het ontwikkelen van competenties die bijdragen tot het optimaliseren van de ontwikkeling en het maximaliseren van de prestaties van atleten en coaches.
– Thermofysiologie: de effectiviteit van de innovatie moet groter zijn dan de effectiviteit van de producten en diensten met betrekking tot thermofysiologie die nu op de markt beschikbaar zijn.

Aanmelden kan via het daartoe bestemde formulier. Aanmelden kan tot uiterlijk 18 mei 2018. Een TeamNL panel beoordeelt alle aanmeldingen en bepaalt welke partijen hun product of dienst kunnen demonstreren. Op basis van ervaring is er onvoldoende ruimte om op alle aanmeldingen in te gaan tijdens de Demonstratiedag.

Uiterlijk 14 juni verneemt u of u deel kunt nemen aan de demonstratiedag. Meer informatie over het programma en de indeling van uw demonstratie ontvangt u bij een definitieve toewijzing in het programma tijdens de TeamNL Demonstratiedag 2018.

Voor meer informatie over TeamNL zie:
https://teamnl.org
https://www.nocnsf.nl/teamnldemonstratiedag2018

↓