[soliloquy id="87"]

Nieuws

TU/e event: ‘Where Science Meets Business’ op 30 maart

De TU/e staat voor nuttige en zinvolle innovatie: technologie voor het oplossen van maatschappelijke uitdagingen. Samenwerking met de industrie is daarom cruciaal. Op 30 maart 2017 organiseert TU/e Innovation Lab haar jaarlijkse valorisatiemiddag ‘Where Science Meets Business’. Ditmaal staat valorisatie in Living Labs centraal.

Het event ‘Where Science Meets Business’ staat dit jaar in het teken van de valorisatie in Living Labs: kennisuitwisseling, onderzoek en het ontwikkelen en commercialiseren van innovatieve ideeën in samenwerking met studenten(teams).

Bent u benieuwd naar wat er speelt op het gebied van Living Labs op de Technische Universiteit Eindhoven, en wilt u ontdekken wat de mogelijkheden zijn om samen te werken met de universiteit en haar studententeams, living labs en student-ondernemers?
Kom dan op 30 maart naar de valorisatiemiddag ‘Where Science Meets Business’.

 

Moment

Donderdag 30 maart
13.00 – 17.30 uur

 

Programma

13.00 – 14.00 uur Ontvangst en registratie
U kunt uw badge ophalen bij Congresbalie in het Auditorium. Mocht u nog niet hebben geluncht dan staan wij klaar met een snack. Neem ook alvast een kijkje op de Tech Fair.

14.00 – 14.05 uur: Opening
U wordt welkom geheten door Steef Blok, directeur TU/e Innovation Lab.

14.05 – 14.20 uur: ‘Living Labs als samenwerkingsmodel voor open innovatie’
Rianne Valkenburg, mede-eigenaar TU/e LightHouse, neemt u mee in het belang van Living Labs voor de TU/e en waarom deze samenwerkingsvorm zo nuttig is voor het MKB.

14.20 – 14.50 uur: ‘Metalot: broedplaats van open innovatie’
Philip de Goey, decaan aan de TU/e faculteit Werktuigbouwkunde vertelt over Metalot, een nieuwe bakermat voor innovatie in volledig circulair gebruik van metalen en energie.

14.50 – 15.20 uur: ‘Van Data naar Dollars’
Data Science wordt belangrijk gevonden, maar veel MKB-bedrijven vinden het ingewikkeld om er ook daadwerkelijk mee aan de slag te gaan. Arjan van den Born, academisch directeur Jheronimus Academy of Data Science, vertelt over de kansen voor het MKB.

15.20 – 15.30 uur: Living Labs in de praktijk: Innovation Space & Bright Lab
Tom Selten en Rein Westerdijk geven u praktijkvoorbeelden over Living Labs op de TU/e.

15.30 – 15.50 uur: Koffiepauze & Tech Fair

15.50 – 17.30 uur: Pitches & Meet and Match met studententeams
Solar Team Eindhoven, University Racing Eindhoven, TU/ecomotive, Blue Jay, InMotion, A-Team, Team Fast, T.E.S.T team, SensUs, VIRTUe, iGEM, Metal Fuels, Innovation Space, Brightlab zullen zich aan u voorstellen.
Na de pitches van de teams kunt u drie teams uitkiezen met wie u de interactieve sessies (3 rondes) in gaat om samen te komen tot nieuwe samenwerkingsmogelijkheden.

17.30 uur: Wrap-up & Borrel & Tech Fair

 

Locatie

TU Eindhoven
Blauwe Zaal, Auditorium, TU/e Science Park
Den Dolech 2
5612 AZ Eindhoven

 

Kosten

Geen

 

Meer informatie en aanmelden

Kijk voor meer informatie over deze bijeenkomst op de website.
Aanmelden kan door te klikken op de link.

 

Bron: website TU/e.

↓