Innosportlab Sport en Beweeg, onderdeel van het Cluster Sports & Technology, ontwikkelt door het project Vitality Living Lab de app CityLegends. Dit is een innovatieve en location based game die een extra dimensie geeft aan de wereld van urban sporters. De basis van de game is een virtuele kaart, waar gebruikers in de vorm van beweeg-challenges door de stad heen allerlei tricks en oefeningen kunnen uitvoeren, filmen en uploaden. De deelnemer kiest ervoor om challenges alleen uit te voeren, samen met vrienden, óf om juist een (on)bekende uit te dagen. Video’s worden gerankt op basis van likes en views. Degene met de hoogste score mag zich de ultieme CityLegend noemen!
Met deze app wordt er meer sportactiviteit in de openbare ruimte gecreëerd. Ook geeft de app inzicht in wat de favoriete plekken zijn voor urban sports en stimuleert het de kwaliteit van urban sportsprestaties vanwege het uitdagende karakter. Momenteel wordt de game in co-creatie met urban sporters (zoals freerunners en skateboarders) verder ontwikkeld.

Het concept is getest en Freerunners en Skateboarders zijn razend enthousiast over de app. Ze willen hem het liefst al gebruiken, maar moeten nog even wachten tot deze te downloaden is. Uit de testdag zijn een paar gave ideeën gekomen die worden besproken met de app ontwikkelaar. Mogelijk wordt er nu een moeilijkheidsgraad aan de app toegevoegd en aan optie om je eigen sport te taggen (vb. freerun).

Bekijk de video waar het concept getest wordt met de urban sporters:

Wil je meer informatie, een samenwerking of heb je aanvullende ideeën? Neem dan contact op met Innosportlab Sport & Beweeg of kijk op:
https://innosportlabsportenbeweeg.nl/project/citylegends

↓