Vrijdag 17 mei vond de Vitality Innovation Kitchen plaats. Dit event is een reactie op een door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport uitgezette Challenge met betrekking tot: Bewegen in de openbare ruimte. Deze challenge maakt het voor bedrijven mogelijk om een financiering van 40.000 euro binnen te halen en daarmee vervolgens een concept uit te werken tot een marktklaar product. InnoSportLab Sport & Beweeg heeft, als projectpartner, het initiatief genomen om potentiële aanvragers voor deze challenge samen met cluster partners te coachen en begeleiden bij hun aanvraag.

Gedurende het event werden er negen innovatieve cases van bedrijven voorbereid middels de methode ‘pressure cooken’. De deelnemende bedrijven kregen meer informatie over de do’s en don’ts van het schrijven van een aanvraag. Daarnaast kreeg men de kans om vragen te stellen, in discussie te gaan over de aanvragen en een pitch voor te bereiden met een team van experts dat werd aangeboden via het breed partnernetwerk van het Vitality Living Lab. Dit brede netwerk biedt onder andere toegang tot potentiële klanten, technologie, expertise, test- en meetdiensten en testgroepen.

Het Vitality Innovation Kitchen event op 17 mei een erg positieve dag die we geheel kosteloos aan konden bieden. Het begeleidingstraject wordt na deze pressure-cooker dag de komende periode voortgezet, de negen partijen worden voorzien van een pitch training en ontvangen feedback op de concept aanvragen.

De Vitality Innovation Kitchen is een activiteit van het Vitality Living Lab. Het Vitality Living Lab is een initiatief van het Cluster Sports and Technology. Het doel van het Vitality Living Lab is innovaties rondom het thema Vitaliteit helpen succesvol te worden.

↓