Wat kan het Cluster voor u betekenen?

Binnen het Cluster werken bedrijfslevensportfieldlabsoverheden en kennisinstellingen al jaren succesvol samen om innovaties en innovatieprojecten te creëren met impact op de sport, samenleving en economie:

  • Verbeteren van sport prestaties (talent, prestaties)
  • Stimuleren van sportparticipatie en/of een actieve leeftijl (empowering people)
  • Innoveren en accelereren van business kansen (create new business and jobs)

Het cluster ondersteunt haar partners bij het innoveren, valideren en accelereren van hun innovaties. We bieden ‘easy acces’. We helpen bij het onderzoeken van de markbehoefte, het vinden van de goede samenwerkingspartners, het creëren en uitvoeren van innovatieprojecten en we kunnen helpen bij het vinden van financieringsmogelijkheden. De technische excellentie en de innovatieve manier van werken in de Brainport regio in combinatie met de sportmentaliteit in Brabant creëert een unieke atmosfeer voor succes. Het verbinden van elkaars capaciteiten, netwerk, disciplines en faciliteit versnellen innovatie, validatie en acceleratie en bieden de beste kansen voor succes.

Innoveren op basis van aanwezige kennis en data

Heeft u een innovatief idee dat u wilt door ontwikkelen? Hiervoor heeft u informatie, kennis en onderzoeken nodig over de markt, technologie en doelgroep. Data en betrokkenheid van de eindgebruiker kunnen u inspireren maar ook helpen het idee verder vorm te geven. In het Cluster is veel van deze informatie en data al aanwezig via de kennisinstellingen en sportfieldlabs. Neem contact met ons op en wij brengen u in verbinding met de juiste personen.

Valideren met eindgebruikers geeft nieuwe inzichten

Wilt u uw innovatie valideren en testen in de praktijk? Ontdek hoe eindgebruikers reageren op uw innovatie: waar lopen ze tegenaan en werkt de technologie zoals u verwachtte? De sportfieldlabs in ons Cluster kunnen u bij deze (praktijk) testen en validaties helpen. Ook bieden we hulp om de technische haalbaarheid van uw innovatie scherper te maken. Dit soort inzichten geven u meer zekerheid en vergroten de kans op een succesvolle marktintroductie. Neem contact met ons op en wij brengen u in verbinding met de juiste personen.

Sportfieldlabs: Valideren met eindgebruikers

Sportfieldlabs zijn testomgevingen waar bedrijven en kennisinstellingen doelgericht innovaties kunnen testen en valideren met eindgebruikers. Een omgeving waarin de doelgroep innovaties leert toe te passen. Sportfieldlabs hebben daardoor veel data van en kennis over specifieke doelgroepen. Hier komen de vraag en technologie samen.

Accelereren door te leren van anderen

Wanneer u uw innovatie heeft getest en geoptimaliseerd is het tijd voor het opschalen en vermarkten van uw innovatie. Wilt u weten hoe andere ondernemers dit doen of wilt u meer informatie over de mogelijkheden van internationalisering? U bent niet de eerste met dit vraagstuk. In het Cluster is er al veel ervaring aanwezig bij de bedrijven. Neem contact met ons op en wij brengen u in verbinding met de juiste personen.

Spreekuur: Verbinden om te versnellen 

Wij zijn ervan overtuigd dat we uw innovatie kunnen versnellen door u met de juiste mensen in contact te brengen. We helpen u graag om de juiste weg te vinden bij het innoveren, valideren en accelereren van uw innovatie. Geef aan in welke fase u zit en waar u behoefte aan heeft en wij brengen u in verbinding met de juiste kennis en personen binnen ons netwerk.

Iedere derde dinsdag van de maand is er een spreekuur tussen 14:00 en 17:00 uur. U kunt dan in gesprek met experts van het Cluster Sports & Technology (S&T) en Brainport Development. Afspraak maken? Stuur minimaal 1 week voorafgaand aan de afspraak een mail naar: info@sportsandtechnology.com.

↓