Marathon Eindhoven? Dat kan innovatiever!

Projectomschrijving

De Marathon Eindhoven is hét sportevenement in de regio Eindhoven dat de meeste mensen in beweging brengt en houdt. Dit grootschalige sportieve evenement wil ook het thema van de regio: de slimste regio van Nederland toevoegen en daarmee de slimste marathon van Nederland en uiteindelijk ook van de wereld worden.

Het Cluster Sports & Technology, Brabantsport en de organisatie van de Marathon Eindhoven willen daarom samen een continue toestroom van nieuwe applicaties realiseren waarmee de marathon het toonbeeld wordt van niet alleen een Slimme en Sportieve Marathon, maar ook een die de regio ondersteund in het worden van de meest vitale regio van Nederland. Tijdens de Design Marathon Eindhoven willen we tot nieuwe innovaties komen om de beleving en interactie van de Marathon Eindhoven te verbeteren bij zowel de toeschouwers als de deelnemers.

Hackathon

Daarom wordt op 21 september voor de tweede keer de Design Marathon georganiseerd. Tijdens een 10-uur durende hackathon krijgen circa 50 studenten de gelegenheid om de marathon nog aantrekkelijker te maken. Dit om technologie en design in te zetten om de beleving en interactie van de toeschouwers en de deelnemers te verbeteren.

Naast een gave prijs krijgen de studenten met de meest innovatieve ideeën de kans om hun idee op 14 oktober in SX, tijdens de Marathon EIndhoven te presenteren aan bedrijven. Ook wordt de mogelijkheid geboden om het idee verder te ontwikkelen tot een daadwerkelijk prototype, die in december tijdens de Tu/e Demo Days gedemonstreerd wordt.

Deelnemers

Er is plek voor circa 40 studenten waarmee 7 à 8 interdisciplinaire teams gevormd kunnen worden. Studenten uit verschillende kennisdomeinen zijn aanwezig, waardoor er interdisciplinaire teams kunnen worden samengesteld ten behoeve van cross-overs, creativiteit en innovatie. Geïnteresseerden voor de Design Marathon kunnen zich HIER inschrijven.

Bedrijven

Er komen een aantal zeer relevante en interessante bijeenkomsten voor het bedrijfsleven. Studententeams krijgen tijdens de Marathon Eindhoven de kans om hun idee te valideren. Opvolgend worden er bijeenkomsten georganiseerd waar studenten hun progressie presenteren en demonstreren aan bedrijven.  Op de hoogte blijven van de innovatieve ideeën & bijeenkomsten? Dat kan HIER.

Vitality Living Lab

De Design Marathon is een onderdeel van The Vitality Living lab, een grootschalig project waarin 16 partners vanuit de kracht van de Brainport regio het ecosysteem willen versterken en zo zowel maatschappelijke als economische impact een sportieve en vitale samenleving realiseren.

 

Doel

  • Marathon:

Het aangereikt krijgen van innovatieve, toepasbare oplossingen voor de marathon: waarmee de Marathon Eindhoven meer deelnemers krijgt die gezond presteren, met meer beleving en betrokkenheid van zichzelf en de toeschouwers.

  • Bedrijven:

Toegang krijgen tot nieuwe (state of the art) kennis en technologie en het aangereikt krijgen van innovatieve, toepasbare oplossingen met marktpotentie.

  • Deelnemers:

Bijdragen aan eigen profilering, prijs, netwerk e.d. )

Status project

Start: 21 september 2018

Eind: December 2018

Lopend

Meer informatie

Organisatie: Sports & Technology
Contactpersoon: Marc van der Zande
Telefoon: +31 (0)6 – 34658713
E-mail: zande@sportsandtechnology.com

↓