Op 17 mei nam Novasports deel aan de Vitality Innovation Kitchen van het Vitality Living Lab project. Ze werden klaar gestoomd voor de challenge aanvraag ‘buiten spelen’ van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Aanvragers kregen de kans om 40.000 euro binnen te halen om daarmee hun concept uit te werken tot een markt klaar product. Novasports was met hun interactieve speelkoepel en van de 4 gelukkige winnaars van de VWS challenge. De speelkoepel nodigt kinderen op een interactieve manier uit samen te bewegen in de openbare ruimte. Met led-lichten en geluiden die reageren op beweging worden kinderen op een leuke manier gestimuleerd.
InnoSportLab Sport en Beweeg ondersteunt Novasports vanuit het Vitality Living Lab project om de speelkoepel technologisch interactief te maken met licht, geluid en sensoren. Hiervoor voeren ze user-tests uit en helpen ze bij het zetten van de eerste stappen naar de markt.
Om dit te bereiken zijn er pedagogische sessies gehouden, waarin Novasports en InnoSportLab Sport en Beweeg met 4 pedagogen spelvormen ontworpen voor de (nog niet interactieve) speelkoepel. Deze spelvormen zijn getest met kinderen op een bassischool.
Ondertussen werkt men hard aan de technische ontwikkeling van een prototype van de interactieve speelkoepel. Hierin kunnen interactieve spelvormen verwerkt worden, die vervolgens ook op de basisschool getest gaan worden.
Wil je hier (als gemeente) meer over weten of meedenken? Neem dan contact met ons op.
Zie hier een filmpje van een speelkoepel in gebruik.
↓