In het project Vitality Living Lab verbinden we uitdagingen van publieke partijen om bewoners van buurten, wijken en gemeenten gezonder en vitaler te maken met mogelijkheden die door kennispartijen, bedrijven en/of bewoners worden aangereikt. Vorig jaar tijdens de Dutch Design Week brachten we bijvoorbeeld de vraag van de gemeente Uden rondom vitaliteit van jongeren samen met een initiatief van de TU/e, waarmee de Gezonde School Challenge ontstond. Leerlingen worden met een slimme en sociale app gemotiveerd tot een gezonde leefstijl door challenges.

Uitdaging gemeente Vught: ontmoeten en bewegen voor jong en oud

Dit jaar staat tijdens ons DDW werkatelier het thema beweegvriendelijke openbare ruimte centraal. Veel Brabantse gemeenten zijn zoekend naar passende oplossingen voor de inzet van de openbare ruimte om sport en bewegen te stimuleren. De gemeente Vught is er daar een van. De uitdaging van deze gemeente staat centraal in het werkatelier van het Vitality Living Lab tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. De gemeente Vught heeft aangegeven haar openbare ruimte in te willen zetten om nieuwe vormen van vitaliteitsbevordering te testen en daarmee haar bewoners vitaler te maken. Ontmoeten en bewegen bij beweegpleinen staat centraal. De beweegpleinen moeten jong en oud uitnodigen zodat intergeneratief bewogen kan worden. De uitdaging van de gemeente Vught zit met name op het gebeid van meten en effectiviteit: hoe vaak worden de beweegmogelijkheden gebruikt en welke veranderingen op individueel niveau zijn meetbaar voor en na beweeginterventies? Een extra uitdaging is het in beweging krijgen van middelbare schooljeugd bij de beweegpleinen. Hoe kunnen (technologische) innovaties hierbij ondersteunen?

Werkatelier DDW 24 oktober: uitwisselen vernieuwende ideeën

Op donderdag 24 oktober organiseren we in het Brabant Living Lab Paviljoen een openbaar toegankelijk werkatelier, waar alle bezoekers en genodigden uitgedaagd worden vernieuwende ideeën uit te wisselen over dit thema. De inspirerende setting van de Dutch Design Week en de gevarieerde werkvormen (presentaties, discussie, ideeënbus tafelsetting) vormen hiervoor een passende context.

 • Werkatelier Vitality Living Lab: gezonde leefomgeving en beweegvriendelijke openbare ruimte
 • Brabant Living Lab Paviljoen: Ketelhuisplein Eindhoven, in het BioBaseCamp (hoge afdak), Eindhoven
 • Donderdag 24 oktober 2019: programma genodigden van 11.00-13.00 uur
  Gedurende het programma en in de middag van 13.00 tot 18.00 uur ook vrije inloop mogelijk

  • 11.00: inloop en welkom
  • 11.15: toelichting Vitality Living Lab en programma door SSNB
  • 11.30: gemeente Vught / Move Vught
  • 12.00: vragen genodigden en publiek
  • 12.30: input ideeën genodigden en publiek
  • 13.00: lunch en opening tafel ideeënbus publiek (blijft tot 18.00 uur open)
  • 14.00-15.00: discussie en afspraken
Meld je nu aan via onderstaand inschrijfformulier

powered by Typeform
↓