Verschillende partners slaan tijdens de European Hockey League hun handen ineen en laten de laatste producten op sportief vlak en vitaliteit zien.

Sport en bewegen is sociaal-maatschappelijk en economisch belangrijk voor onze regio. De bevolking met een inactieve leefstijl wordt immers steeds groter. Overgewicht in combinatie met andere daaraan gerelateerde ziektes leidt tot een enorme toename van zorgkosten en productiviteitsverlies. Tijdens de European Hockey League (EHL) laten de TU/e, Fontys Sporthogeschool, Cluster Sports & Technology en Oranje-Rood de innovatiekracht voor sport en vitaliteit laten zien in de Brainportregio. Dit project wordt mogelijk gemaakt door BrabantSport. Samen maken we Brabant Sterker door Sport!

Benieuwd? U bent van harte welkom
Tijdens de EHL presenteren diverse partners innovaties die mensen verleiden om gezond en actief bezig te zijn. De innovaties zijn van 17 tot en met 22 april te bekijken in de stand op het EHL terrein. Deze stand laat de kracht van innovatie in de regio zien en is een samenwerking tussen Oranje-Rood, TU/e, Cluster Sports & Technology en Fontys Sporthogeschool en is mede mogelijk gemaakt door BrabantSport.

Studenten en promovendi van de TU/e presenteren hun innovatieve ideeën die ontwikkeld zijn binnen het vak Designing for People, Sports & Vitality. Het doel is een actieve leefstijl te bevorderen bij mensen in en rondom de Genneper Parken. De pitches vinden plaats in de publiekstent op donderdag 18 april voor de wedstijd van 16.30 tot 17.15 uur en na de wedstrijd van 18.45 tot 19.30 uur.
Daarnaast pitchen 4 bedrijven hun innovaties voor vitaliteit op zaterdag 20 april van 15.30 tot 16.15 uur in de publiekstent. Deze bedrijven deden onlangs mee aan het Vitality Accelerator Program om de impact van hun innovaties sneller te vergroten. Dit programma is een activiteit van het Vitality Living Lab project wat het doel heeft om mensen in onze regio te verleiden gezond en actief bezig te zijn.
De EHL is een proeftuin voor innovaties voor de hockeysport, waarin nieuwe spelreglementen worden getest. Dit maakt het een perfecte plek voor dit side-event. Brabant is een regio die innovatie ademt en daar zijn wij trots op.

↓