Het Vitality Living Lab project

Ontwikkelde dienst – Vitality Innovation Kitchen

De Vitality Innovation Kitchen is een dienst die ontstaan is naar aanleiding van een door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport uitgezette Challenge. Deze challenge maakte het voor bedrijven mogelijk om een opdracht van 40.000 euro te winnen voor uitvoering van een innovatieproject in het domein Bewegen in de openbare ruimte. De winnaars konden hiermee hun concept uitwerken tot een marktrijp product. 

De Vitality Living Lab projectpartners wilden potentiële aanvragers voor deze challenge helpen om tot een succesvolle aanvraag te komen. Innovatieve cases van bedrijven werden allereerst in een ‘pressure cooker’ dag voorbereid op de aanvraag. Er is door de Vitality Living lab projectpartners gecoacht op het business model van de aanvragers, zij kregen informatie over de do’s en don’ts van het schrijven van een aanvraag, en er werd een gestart gemaakt met het schrijven van de aanvraag.  Na de pressure-cooker dag ontvingen de deelnemers feedback op hun concept aanvraag, en kregen ze een pitchtraining aangeboden, met een team van experts uit het brede partnernetwerk van het Vitality Living Lab project. Dit brede netwerk bood ook toegang tot potentiële klanten, technologie, expertise, test- en meetdiensten en testgroepen.

Challenges worden steeds vaker toegepast als instrument voor stimulering en creatie van innovaties op maatschappelijke vraagstukken. De Vitality Innovation Kitchen aanpak zal daarom naar verwachting vaker ingezet gaan worden.

Nieuws over Vitality Innovation Kitchen

Speelkoepel moet de openbare ruimte gaan veroveren

Speelkoepel moet de openbare ruimte gaan veroveren

Novasports was een van de deelnemers aan de Innovation Kitchen van het Vitality Living Lab. Ze kregen begeleiding en feedback over hun aanvraag voor de 'innovatiechallenge' van VWS en SportInnovator. Uiteindelijk werden ze een van de vier prijswinnaars. Voor maart...

Lees meer
Vitality Innovation Kitchen van start!

Vitality Innovation Kitchen van start!

Vrijdag 17 mei vond de Vitality Innovation Kitchen plaats. Dit event is een reactie op een door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport uitgezette Challenge met betrekking tot: Bewegen in de openbare ruimte. Deze challenge maakt het voor bedrijven...

Lees meer

Meer informatie

Organisatie: Cluster Sports & Technology
E-mail: info@sportsandtechnology.com

↓