Vanuit het Vitality Living Lab project werken we aan de versterking van ons innovatie ecosysteem in de Brainport regio. Om dit ecosysteem te versterken besloten projectpartners Fontys, Imec en de TU/e van het Vitality Living Lab project de handen in een te slaan met TNO, en FITT op te richten. Een samenwerking van kennisinstellingen uit de regio om innovatie voor vitaliteit@work te versnellen. Deze samenwerking krijg nu ook een fysieke plek. De High Tech Campus krijgt een ‘Workplace Vitality Hub’.

In dit ‘slimme en duurzame kantoorpand’ gaan de FITT-partners  samenwerken met grote bedrijven en start-ups, om te kijken hoe je de vitaliteit op de werkvloer kunt bevorderen. Met slimme technologieën, data en Artificial Intelligence (AI) moet de werkplek van de toekomst een stapje dichterbij komen.
Vitaliteit en een prettige werkomgeving zijn daarbij essentieel. Voor de uitwerking ligt een breed scala aan mogelijkheden, zeggen de initiatiefnemers. Denk bijvoorbeeld aan een systeem van sensoren die kunnen detecteren dat een vergaderzaal te vol zit en daardoor meer frisse lucht naar binnen laat blazen. Of een slimme bureaustoel die meet hoe je achter je bureau zit, en gaat trillen als je een verkeerde houding aanneemt. Of licht boven je bureau dat zich aanpast aan de dag en aan jouw situatie, zodat je zo optimaal mogelijk kunt presteren.
Steven Vos, als TU/e hoogleraar verbonden aan EAISI en lector aan Fontys Sporthogeschool voor het thema vitaliteit: “De kern van wat we in de Hub willen bereiken, is een werkomgeving waarbij intuïtieve technologie uitnodigt tot meer bewegen, eenieder ondersteunt om het beste uit zichzelf te halen en mensen met elkaar verbindt, waarmee gezondheidsproblemen voorkomen kunnen worden en de productiviteit op de werkvloer kan worden verhoogd.” Lees hier het hele artikel wat Innovation Origins over deze Hub schreef.

Het Vitality Living Lab project heeft de ambitie om een Innovatie Hub voor Sport & Vitaliteit op te richten met verschillende lijnen. vitaliteit@work, is daar een van, maar ook vitaliteit@sport en vitaliteit@Public Spaces en andere omgevingen zullen hieronder vallen. We zijn blij dat het Living Lab vitaliteit@work zo echt vorm krijgt!

↓