Bij InnoSportLab Sport & Beweeg innoveren we om sport, spel en bewegen vanzelfsprekend te maken. We streven naar innovaties die leiden tot maatschappelijke én economische impact. Het unieke ecosysteem en de missie van het Vitality Living Lab sluiten nauw aan op onze missie:
Samen met eindgebruikers, bedrijven, gemeenten en kennisinstellingen nieuwe producten, diensten en methodes ontwikkelen die bijdragen om effectieve sport- en beweegstimulering mogelijk te maken.

Bewegen moet volgens ons vooral leuk zijn, voor zowel jong als oud. Denk bijvoorbeeld aan Moby de Speelkoepel die met licht en geluid kinderen op een speelse manier verleidt tot meer spel en beweging. Maar ook het project Swimm-games waarbij ouderen, revalidanten en beperkten via gamification op een leuke manier gestimuleerd worden om te zwemmen.

Onze bevlogen en kundige medewerkers zijn breed inzetbaar, van aandachtig adviseur en onafhankelijk onderzoeker tot realistisch regisseur en ondernemend ontwikkelaar. InnoSportLab Sport & Beweeg verzorgt test- en meetdiensten, consultancy, projectleiding en heeft een rijk netwerk aan partners. Kortom, we zijn uw ideale partner in het ontwikkelen van producten en/of diensten.

InnoSportLab Sport & Beweeg legt de focus op data gedreven sport- en beweeginnovaties. Op dit moment focust InnoSportLab Sport & Beweeg zich voornamelijk op innovaties voor de openbare ruimte, in de breedtesport en worden de eerste innovaties voor op de werkvloer verkend. Op de langere termijn zien we kansen om ook in andere omgevingen (zoals thuis, op school, binnen zorginstellingen of in vrijetijdsomgevingen) innovatieve toepassingen te ontwikkelen.

Naast Moby de Speelkoepel en Swimm-games is InnoSportLab Sport & Beweeg actief binnen verschillende cases van het Vitality Living Lab:

  • Meet & Move Public Insights: binnen dit project vergaren we met moderne technieken en methoden data over ontmoet- en beweeggedrag in de openbare ruimte.
  • Fitcoins@School: via een stappenteller laten we kinderen Fitcoins verdienen en de daaraan gekoppelde prijzen en beloningen. Het doel van dit project is om kinderen op een speelse, creatieve en laagdrempelige manier meer te laten bewegen.
  • WijkBeweegKaart: een project waarin we via verschillende methoden wijkbehoeften, wensen, beweeg ideeën en situaties ophalen van normaal moeilijk bereikbare inwoners.

Meer weten over ons of onze diensten, projecten en samenwerkingen? Bekijk onze website!

Voor de volgende nieuwsbrief zetten we graag Libra Revalidatie & Audiologie in de spotlights!

↓